74
Υλικά
- κορν φλάουρ 60 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 180 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- ελαιόλαδο 100 ml
- ζάχαρη 50 γρ
- αυγά 1 τμχ
- λεμόνι 1 τμχ
- βανίλια 1 τμχ
- γάλα 750 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 30 γρ
- σιμιγδάλι ψιλό 50 γρ
- ζάχαρη 180 γρ
- αυγά 2 τμχ
- βούτυρο 50 γρ
- βανίλια 2 τμχ
- κανέλα 1 κφτ κγ
- αυγά 1 τμχ
- ζάχαρη 2 κσ
- κανέλα 1 κφτ κγ
- ζάχαρη 1 κσ
Όσο για τη σημερινή γέμιση, λίγο-πολύ είναι με τα υλικά της κλασικής γαλατόπιτας που όλες και όλοι όσοι μαγειρεύουμε έχουμε στα τετράδιά μας με διάφορες αναλογίες. Ίσως να έχει και μερικές διαφορές στις λεπτομέρειες. Το σημαντικό λοιπόν σ’ αυτή την ανάρτηση είναι το ζυμάρι που ελπίζω να αρέσει και σε σας όσο σε μας.
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr