162
Υλικά
- βούτυρο αγελάδος 250 ml
- ζάχαρη 400 γρ
- αυγά 4 τμχ
- γάλα φρέσκο 250 τμχ
- κρεμόριο 2 κγ
- χυμός λεμονιού 30 ml
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- λεμόνι 1 τμχ
- αλεύρι μαλακό 300 γρ
Την έλεγε βασιλόπιτα-μουσελίνα. Η Αθηνά, που μοιράστηκε μαζί μας τη συνταγή, μου είπε πως είναι αφράτη, νόστιμη και παραμένει υγρή, μέρες μετά. "Τέτοια βασιλόπιτα δεν έχεις ξαναφάει" μου είπε. "Εχει τα ίδια υλικά με ένα κέϊκ, αλλά τελείως διαφορετική χρήση των υλικών". Ετοιμαστείτε να διαβάσετε μια συνταγή που δεν κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Έχω ψάξει πολύ, στα ελληνικά και στα ξένα sites, για να βεβαιωθώ γι'αυτό. Διάβασα για το chiffon cake, το gateau mousseline, το sponge cake, το angel food cake, αλλά δεν θα μπω σε ανάλυση των τρόπων που γίνονται τα διαφορετικά είδη cake. Θα σας πω μόνο πως...
Διάβασε τη συνταγή στο www.tastefull.gr