64
Υλικά
- ζάχαρη άχνη 240 γρ
- αλεύρι 100 γρ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- ασπράδι 8 τμχ
- αμύγδαλα 160 γρ
- κανέλα 1 κγ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- βούτυρο 260 γρ
- ζάχαρη άχνη -
Αυτό που κάνω εγώ για να γράψω πάνω στη βασιλόπιτα τη νέα χρονιά είναι: Πρώτα πασπαλίζω με μπόλικη άχνη την επιφάνεια της κρύας βασιλόπιτας (γιατί αν είναι ζεστή θα απορροφήσει την άχνη) και μετά με ένα πινελάκι (μαλακό κατά προτίμηση) καθαρίζω και σχηματίζω τα νούμερα. Καλή μας χρονιά! ~ Οι δόσεις που επέλεξα να χρησιμοποιήσω είναι οι μισές από αυτές που έδωσαν οι δύο επαγγελματίες σεφ. Έτσι μου προέκυψε μια μικρή και σχετική "κοντή" βασιλόπιτα, ό,τι πρέπει για ένα ζευγάρι. Αν εσείς θέλετε να φτιάξετε τη βασιλόπιτά σας για μεγάλη οικογένεια, διπλασιάστε τις δόσεις. Είναι εύκολο.
Διάβασε τη συνταγή στο www.pastrychef.gr