116
Καγιανάς με σπαράγγια και οβριές - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»Οι οβριές, βρυωνιές ή αβρωνιές, όπως λέγονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, είναι άγρια χόρτα που φυτρώνουν, με τον ερχομό της Άνοιξης, σε ακαλλιέργητα και σκιερά μέρη. Στενή παρέα τούς κάνουν τα άγρια σπαράγγια, που φυτρώνουν παραδίπλα, και μαζί περιμένουν όσες και όσους τα αγαπούν, να πάνε να τα μαζέψουν, να τα μαγειρέψουν και να τα απολαύσουν.
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com