17
Παλιά συνήθεια… «Επερισσέψανε χόρτα; Σπάσε και δυο αυγά να γενεί φαΐ»! Τσιμουλάκια, σταχάκια, κουνουπίδι, και σχεδόν ό,τι άλλο πράσινο κυκλοφορεί, αυγάτιζε με δυο αυγά (ο λόγος το λέει δυο, παραπάνω ήτανε πάντα…) και φρεσκαριζότανε για να ξανασερβιριστεί και: α) να μη πάει χαμένο β) να διαφοροποιηθεί γευστικά και να σπάσει τη μονοτονία του ίδιου φαγητού.
Ομελέτα με μπρόκολο
Δεν μιλώ για τα σφουγγάτα που εξ αρχής τα υλικά τους προοριζόταν γι αυτόν τον σκοπό. Μιλώ για την αξιοποίηση του περισσεύματος, βασική αρχή της οικιακής οικονομίας ανέκαθεν που τώρα επανέρχεται με τη μορφή κινήματος, θα το έχετε ακουστά ως zero waste cooking. Όσοι το ακολουθούν του δίνουν βέβαια και οικολογικές προεκτάσεις.
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr