91
Υλικά
- κοτόπουλο 200 γρ
- σκόρδο 1 σκελ
- κρεμμύδια 0.5 τμχ
- λευκό κρασί 1 κσ
- ντοματάκια 1 κονσέρβα
- κέτσαπ 1 κγ
- αρακάς 30 γρ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- ρύζι 300 γρ
- αυγά 4 τμχ
- κρέμα γάλακτος 2 κγ
Γιαπωνέζικη σύγχρονη "εφεύρεση" εμπνευσμένη από τη δυτική κουζίνα - κάτι σαν...ομελέτα γεμιστή - την οποία μου έδωσε η φίλη μου Maiko και απ' ότι μου είπε, "τα σπάει" στην Ιαπωνία και όχι μόνο... έχει εξαπλωθεί και παγκοσμίως! Ένας πολύ απλός και εναλλακτικός τρόπος να σερβίρετε ρύζι με κοτόπουλο, ρύζι με θαλασσινά - ή, ακόμα και να αξιοποιήσετε περισσεύματα κρέατος ή λαχανικών - και απ' ότι μου εκμυστηρεύτηκε, οι μπόμπιρες δε βλέπουν την ώρα να το φάνε - τους αρέσει πολύ - και το διαπίστωσα και εγώ: τα παιδιά μου τo εξαφάνισαν σε χρόνο DT! Σας δίνω την κλασσική της εκδοχή αλλά δεν είναι περιοριστικό... επιστρατεύστε τη φαντασία σας ως προς τα υλικά και αφήστε τον εαυτό σας να εκφραστεί ελεύθερα! Λίγα μυστικά ακόμα Δεν υπάρχουν μυστικά! Απλά, το βασικό συστατικό είναι το ρύζι και η... ομελέτα. Τώρα, το τί άλλο θα βάλετε εσείς μέσα, εξαρτάται από το γούστο σας! Και, εννοείται πως αν θέλετε να κάνετε περισσότερα omurice, αυξάνετε τη δόση των υλικών!...
Διάβασε τη συνταγή στο cookpad.com