217
Υλικά
- χυμός μανταρινιού 1 κούπα/ες
- ζάχαρη 1.25 κούπα/ες
- φρυγανιά 10 τμχ
- γάλα φρέσκο 1 κιλ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- κορν φλάουρ 8 κσ
- ζάχαρη 4 κσ
- μανταρίνια 1 τμχ
- χυμός μανταρινιού 150 ml
- ζελατίνη 1 κγ
- ζάχαρη 1.5 κσ
- μανταρίνια 2 τμχ
- μανταρίνια 2 τμχ
Η αλήθεια είναι, πως αυτό το γλυκό, το έχω βαφτίσει τούρτα μανταρίνι. Μα τι τούρτα είναι αυτή, θα πει κάποιος, που μπαίνει σε ταψί; Οπότε, ας το πω γλυκό ψυγείου.Αυτό το γλυκό, επινοήθηκε κάποια στιγμή που τα μανταρίνια έπεφταν από το δεντράκι μου και δεν προλαβαίναμε να τα καταναλώσουμε. Ένα τραπέζι βρέθηκε εκείνες τις μέρες, οπότε έφτιαξα αυτό το πολύ νόστιμο, ελαφρύ και δροσερό γλυκό.
Διάβασε τη συνταγή στο mikrikouzina.blogspot.com