34
Το mille-feuille (Χίλια Φύλλα) είναι ένα προϊόν της Ζαχαροπλαστικής, το οποίο παραδοσιακά γίνεται από τρεις στρώσεις ψημένης, λεπτής ζύμης σφολιάτας, που εναλλάσσονται με δύο στρώσεις κρέμας ζαχαροπλαστικής. Πολλές φορές αντικαθίσταται από κρέμα σαντιγύ ή μαρμελάδα. Η επιφανειακή/τελική στρώση ζύμης είναι πασπαλισμένη, με ζάχαρη άχνη, και μερικές φορές κακάο, κανέλα, ξηρούς καρπούς θρυμματισμένους (π.χ. καβουρντισμένα αμύγδαλα).Οι Γάλλοι βάζουν επίσης από πάνω γλασαρισμένη ζάχαρη και προσθέτουν στο εσωτερικό του mille-feuille μαρμελάδα ή φρούτα (Φράουλες, Φρούτα του Δάσους)...
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es