97
Υλικά
- κλημεντίνες 15 τμχ
- ζάχαρη 750 γρ
- αστεροειδής γλυκάνισος 3 τμχ
- κανέλα 2 τμχ
- ρακή-τσικουδιά 350 ml
Είχα βρει αυτή τη συνταγή σ’ ένα παλιό περιοδικό. Έχουν περάσει τόσα χρόνια που ούτε που θυμάμαι ποιο ήταν το περιοδικό και ποιος είχε δώσει αυτή την ωραία εκδοχή του γλυκού που είναι κάτι ανάμεσα σε γλυκό του κουταλιού και κομπόστα. Είναι όμως μια πολύ όμορφη ιδέα που μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλα φρούτα αν θέλουμε κάπως πιο εξεζητημένη γεύση στα γλυκά κουταλιού που θα γαρνίρουν γιορτινά επιδόρπια με γιαούρτι, ή με τυρί κρέμα . Ειδικά όταν φτιαχτεί με κλημεντίνες ή κλημεντίνια (αυτό το είδος των μανταρινιών που δεν έχουν κουκούτσια), ταιριάζει θαυμάσια πάνω από σοκολατένια κέικ που θα ποτίσουμε με το αλκοολούχο σιρόπι τους . Μπορούμε ακόμη να κόψουμε σε φετούλες τις κλημεντίνες μας και να στολίσουμε τούρτες και κρέμες παντός είδους. Ο αστεροειδής γλυκάνισος και η κανέλα προσθέτουν επί πλέον αρώματα στο ήδη αρωματισμένο σιρόπι. Αλλά και σκέτο στο πιατάκι σαν όλα τα γλυκά του κουταλιού είναι μια απόλαυση για ενηλίκους! ...
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com