52
Βγάζουμε τις ρόγες των σταφυλιών από τα τσαμπιά, τις πλένουμε πολύ καλά και τις σουρώνουμε στο στραγγιστήρι.Στη συνέχεια τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα 1 στρώση σταφύλια, ζάχαρη, σταφύλι, ζάχαρη, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά τελειώνοντας με τη ζάχαρη.Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και αφήνουμε το σταφύλι με τη ζάχαρη να μείνει στο ψυγείο 12 ώρες.Βράζουμε το γλυκό για 10 λεπτά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνουμε να μείνει 24 ώρες. Το ξαναβράζουμε σε σιγανή φωτιά, μέχρι να δέσει το σιρόπι ξαφρίζοντας το, όποτε χρειάζεται. Δύο λεπτά πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσ
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagesmamas.com