153
Ξύνω τα συκαλάκια απ εξω με ένα τρακτερωτό μαχαίρι και με το κεφάλι ενός καρφιού βγάζω τον σπόρο.Τα πλένω καλά και τα βράζω τρεις φορές από δέκα λεπτά στην κατσαρολα προσθέτοντας μέσα λεμονόφυλλα ξύλο κανέλας και μοσχοκάρφι κάθε φορά και καινούργια.
Τα βάζω στην γαλαζόπετρα για είκοσι λεπτά -Γαλαζόπετρα θα βάλετε ίση με το μέγεθος 1 ρεβυθιού ποσότητα για 60 κομμάτια- και μετά τα ξεπλύνω καλά πολλές φορές με νερό κρύο.
Τα βάζω στην γαλαζόπετρα για είκοσι λεπτά -Γαλαζόπετρα θα βάλετε ίση με το μέγεθος 1 ρεβυθιού ποσότητα για 60 κομμάτια- και μετά τα ξεπλύνω καλά πολλές φορές με νερό κρύο.
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikikaisintages.blogspot.com