89
Υλικά
- κρέμα γάλακτος 350 γρ
- χυμός λεμονιού 100 γρ
- ζάχαρη 240 γρ
- κρόκοι 5 τμχ
- βούτυρο αγελάδος 110 γρ
Έχεις λοιπόν αυτή τη lemon curd ή κρέμα λεμονιού ή μαρμελάδα λεμονιού ή όπως θες πες τη, η οποία κρέμα είναι πλούσια, βουτυράτη, βελούδινη και ξινούτσικη και στέκεσαι από πάνω της με ένα κουταλάκι. Θα αντισταθείς; Θα καταφέρεις να την κρατήσεις στο ψυγείο σου για κάποιο γλυκό ή θα τη φας με το κουταλάκι; Εγώ το 2ο.
Αν καταφέρεις πάντως και δεν τη φας όλη, μπορείς να τη βάλεις σαν γέμιση σε μακαρόνς, σε μπισκότα, σε ταρτάκια, σε lemon pie.
Διάβασε τη συνταγή στο mikrikouzina.blogspot.com