74
Υλικά
- γάλα φρέσκο 4 κούπα/ες
- ρύζι γλασέ 0.5 κούπα/ες
- ζάχαρη 5 κσ
- μαστίχα Χίου 0.5 κγ
- κανέλα -
- αλάτι -
Το ρυζόγαλο μου φέρνει στο μυαλό αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια όταν το έφτιαχνε η γιαγιά μου και τα καταβροχθίζαμε δυο-δυο με την αδερφή μου. Είναι γλυκό το οποίο υπάρχει σε πολλές κουζίνες του κόσμου, ξέρω ότι το κάνουν στην Γερμανία, το έχω φάει στην Πολώνια, στην Αγγλία αλλά και το εξωτικό Περού, δίπλα στην λίμνη Τιτικάκα, στο Πούνο (Puno) που φημίζεται για τα μαγαζάκια που το φτιάχνουν, εκεί μάλιστα το σερβίρουν ζεστό και προσθέτουν ξηρούς καρπούς, φρέσκα φρούτα...
Διάβασε τη συνταγή στο www.lovefood.gr