184
Υλικά
- παντζάρια 1.5 φλ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- σκόρδο 1 σκελ
- αμύγδαλα 0.5 φλ
- κουκουνάρι 3 κσ
- μαϊντανός 2 κσ
- γραβιέρα Κρήτης 2 κσ
- πεκορίνο 2 κσ
- τυρί κρέμα 100 γρ
- σκόρδο 100 γρ
- μπαγκέτα 1 τμχ
- κράκερ 15 τμχ
Με κατακόκκινο πέστο παντζαριού ξεκινά μια "τριλογία" με τιμώμενο το παντζάρι, αυτόν τον ολόγλυκο και πεντανόστιμο βολβό. Το μόνο που χρειάζεται αυτός ο υπέροχος "πολτός" είναι ένα κρακεράκι ή μια μπρουσκέτα, λίγο τυρί κρέμα και ένα καταπράσινο φυλλαράκι ρόκα για να φτιάξουμε ένα μεζεδάκι πρώτης τάξεως που, όπου κι αν εμφανιστεί... καίει καρδιές και στέλνει στα ουράνια ... ουρανίσκους!
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com