120
...Λατρεύω την γεύση του η οποία είναι ελαφρώς πικρή και θυμίζει έντονα τους δικούς μας ζοχούς. Αυτό που έκανα ήταν να το βράσω μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα του που είναι αρκετά σκληρά, έπειτα αφαίρεσα το κεντρικό νεύρο και τα ανακάτεψα με καλό ελληνικό ελαιόλαδο και φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού. Έκοψα μια μπαγκέτα σε φέτες, τις φρυγάνισα στο φούρνο, έτριψα τη μια τους πλευρά με μια σκελίδα σκόρδου, τις άλειψα με λίγο ελαιόλαδο και από πάνω τακτοποίησα το cavolo nero. Τελείωσα με μια λεπτή φέτα Grana Padano, περιχύνοντας με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο...Μπρουσκέτα με Cavolo Nero και Grana Padano Εάν δεν μπορείτε να βρείτε cavolo nero ή άλλο είδος kale, αντικαταστήστε με ζοχούς...και ηπιότερη και λιγότερο αλμυρή γεύση...Μερίδες: 14 μικρές μπρουσκέτες για 4-6 άτομα. CopyClose...
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com