335
Υλικά
- σέλινο 0.5 ματσ.
- φρέσκο κρεμμυδάκι 15 τμχ
- καρότο 2 τμχ
- κουνουπίδι 0.5 τμχ
- αλάτι 150 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 75 γρ
- κάρυ 13 γρ
- κουρκουμάς 13 γρ
- μουστάρδα σε σκόνη 40 γρ
- τζίντζερ 15 γρ
- ζάχαρη 4 κσ
- ξύδι 1 λτ
Το πικαλίλι ή πίκλα όπως το λέμε στην Κύπρο είναι διάφορα λαχανικά που φτιάχνουμε τουρσιά με σάλτσα μουστάρδας. Συνδιάζεται καταπληκτικά με κρέας στην σχάρα, ψητό, σάντουιτς κτλ. Έψαξα πολύ στο ιντερνετ για να βρώ μια συνταγή στα ελληνικά και επειδή δεν βρήκα, ανεβάζω την δική μου. Την φτιάχνω τακτικά και είναι καταπληκτική. Αξίζει να την δοκιμάσετε.
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr