Γίγαντες πλακί στο φούρνο (κλασικοί ή με σύγλινο ή με απάκι) : ο γρήγορος τρόπος

Καταχωρήθηκε στις 15/01/14

28 Ψήφοι Ψήφισε

Αγαπημένο , κλασικό ελληνικό  πιάτο, παντός καιρού! Ακόμη κι εκείνοι που δεν είναι «των οσπρίων», δεν θα έλεγαν όχι σε ένα πιάτο καλομαγειρεμένους  γίγαντες. Μάλιστα είναι από τα όσπρια που τρώγονται χειμώνα-καλοκαίρι. Πόσες φορές δεν έχουμε απολαύσει με το καλοκαιρινό μας ουζάκι γίγαντες. Ακόμη και ουζερί  παραθαλάσσια περιλαμβάνουν το πιάτο στο μενού τους. Ίσως επειδή ο καλύτερος τρόπος μαγειρέματος είναι πλακί στο φούρνο και όχι σούπα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πιάτο με σφικτή σάλτσα που μπορούμε να σερβίρουμε  ακόμη και με πιρούνι. Απαραίτητα υλικά για κάθε  πλακί –άρα και για τους γίγαντες- είναι τα κρεμμύδια, το σκόρδο κι ο μαϊντανός (όχι το σέλινο) και το πιπέρι....

Διάβασε τη συνταγή στο http://cretangastronomy.blogspot.com

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!