102
Υλικά
- μαγιά νωπή 25 γρ
- αλεύρι 700 γρ
- ζάχαρη 125 γρ
- αυγά 4 τμχ
- κρόκοι 2 τμχ
- γάλα 175 γρ
- βούτυρο 175 γρ
- βανίλια 1 κγ
- πορτοκάλι 1 τμχ
- ξερά φρούτα 175 γρ
Ένα από τα κλασσικά πλέον γλυκίσματα των Χριστουγέννων είναι και το panettone, το οποίο κατακλύζει, ιδίως τα τελευταία χρόνια, τις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων αυτές τις γιορτινές μέρες. Πρόκειται για την ιταλική εκδοχή του τσουρεκιού με έντονο το άρωμα και τη γεύση πορτοκαλιού. Περιέχει αποξηραμένα φρούτα και ως συνήθως ψήνεται σε ειδικές φόρμες, αλουμινένιες ή χάρτινες. Εσείς μπορείτε να φτιάξετε μικρά panettone σε αλουμινένια κουτάκια από κονσέρβες, αν δεν μπορείτε να προμηθευτείτε την ειδική φόρμα. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οποιαδήποτε φόρμα με σούστα. Θα ψηλώσει αρκετά
Διάβασε τη συνταγή στο pastry-tsio.blogspot.com