187
Υλικά
- ξινολάχανο 1 κονσέρβα
- πατάτες 5 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- λουκάνικα φρανκφούρτης 6 τμχ
- λευκό κρασί 1 ποτ
Το choucroute είναι μια αλσατική σπεσιαλιτέ. Συνηθίζεται τόσο στη Γαλλία όσο και στη Γερμανία, την Αυστρία και σε άλλες συγγενείς χώρες. Παραδοσιακά παρασκευάζεται με ξινολάχανο (έτοιμο ή σπιτικό), πατάτες, καρότα, λουκάνικα, κρέας, λαρδί και μουστάρδα. Φυσικά, απαντώνται αρκετές παραλλαγές. Η σημερινή δική μου συνταγή κρατά την αψάδα του choucroute, είναι όμως πιο ελαφριά και πιο… ανοιξιάτικη, αφού η κλασική μορφή της είναι μάλλον χειμερινής φύσεως.
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr