105
Υλικά
- φιογκάκια 250 γρ
- γαρίδες 500 γρ
- λάδι 3 κσ
- βούτυρο 30 γρ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 2 τμχ
- σχοινόπρασο 1 κσ
- κόλιανδρο 1 κσ
- ροδάκινα 1 τμχ
- καυτερές πιπεριές 0.5 τμχ
- λάϊμ 1 τμχ
- χοντρό αλάτι 1 κγ
Φιογκάκια ή Farfalle (πεταλούδες) ή Βow-tie είναι οι εναλλακτικές ονομασίες των συγκεκριμένων ζυμαρικών, με το όμορφο σχήμα παπιγιόν.Φιογκάκια, λοιπόν, συνοδευμένα με ψιλές γαρίδες, φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, σχοινόπρασο, κόλιαντρο, καυτερή πιπεριά μα και lime και ροδάκινο!Θεωρώ ότι αυτό το πιάτο είναι, ίσως, το πιο νόστιμο και το πιο αρωματικό από τα πιάτα ζυμαρικών, που έχω προτείνει κατά καιρούς από τις σελίδες του Kitchen Stories.Σαγηνευτικά αρώματα και αποπλανητικές οσμές αναδύονται και τού χαρί
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es