150
Υλικά
- πατάτες 1 κιλ
- γάλα 900 ml
- μοσχοκάρυδο -
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- φρέσκο βούτυρο 1 κσ
- σκόρδο 1 σκελ
- παρμεζάνα 4 κσ
- πάπρικα 2 πρέζα/ες
- αλάτι -
- πιπέρι -
Οι πατάτες ογκρατέν είναι πεντανοστιμότατες και πανευκολότατες! Η συνταγή είναι γνήσια γαλλική (από το βιβλίο “French - the secrets of classic cooking made easy” με μία μικρή προσαρμογή) και δίνει πατάτες ελαφριές κι εύγευστες καθώς αυτές ψήνονται σε γάλα ενώ παραλείπονται θερμιδοφόρα υλικά όπως η κρέμα γάλακτος και τα περίσσια τυριά.Με άλλα λόγια, το αποτέλεσμα είναι φτωχό σε λιπαρά αλλά οι πατάτες είναι πλούσιες σε γεύση.
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr