480
Υλικά
- κριθαράκι χοντρό 1 φλ
- λουκάνικα 300 γρ
- πιπεριές Φλωρίνης 1 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- πελτές 1 κσ
- μπαχάρι 5 κόκκοι
- κανέλα 1 τμχ
- ζωμός βοδινού 1 τμχ
- ελαιόλαδο -
- αλάτι -
- πιπέρι -
Το γιουβετσάκι είναι ένα από τα ωραία φαγάκια, αυτά που λέμε Κυριακάτικα. Συνήθως το φτιάχνω με κάποιο κρέας και είναι από τα φαγητά που τα τρώμε όλοι στο σπίτι και με μεγάλη όρεξη μάλιστα. Είχα καιρό να το φτιάξω. Είχαν ξεμείνει κάτι λουκάνικα στην κατάψυξη, από αυτά που αρέσουν στον καλό μου. Δεν ήθελα λοιπόν να γίνουν η συνηθισμένη ομελέτα με λουκάνικα, που παρεμπιπτόντως, είναι πολύ ωραία.Έτσι λοιπόν για αλλαγή, αποφάσισα αυτή την φορά να αντικαταστήσω το κρεατάκι με τα λουκάνικα.Βασίστηκα στην συνταγή που συνήθως χρησιμοποιώ, αλλά πρόσθεσα και φρέσκια πιπεριά Φλωρίνης...
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com