357
Υλικά
- καρύδια 150 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 270 γρ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- κανέλα 1 κγ
- γαρύφαλλο 1 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.5 κγ
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
- αλάτι 0.5 κγ
- αυγά 2 τμχ
- ζάχαρη 150 γρ
- στραγγιστό γιαούρτι 150 γρ
- πορτοκάλια 0.5 τμχ
- ζάχαρη 150 γρ
- πορτοκάλι 0.5 τμχ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- γαρύφαλλο 6 τμχ
Η καρυδόπιτα είναι συνήθως εορταστικό, σιροπιαστό γλυκό, το οποίο παραδοσιακά φτιάχνεται στις ελληνικές κουζίνες κατά τη διάρκεια των μεγάλων εορτών μα και τις ονομαστικές της οικογένειας.Η καρυδόπιτα που σας προτείνω είναι ελαφρώς σιροπιαστή, με λιγότερο καρύδι, με μόλις 2 αυγά, ελληνικό γιαούρτι, ελαιόλαδο και το βασικότερο, χωρίς μίξερ.
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es