206
Υλικά
- βούτυρο 115 γρ
- ζάχαρη 250 γρ
- εκχύλισμα λεμονιού 1 κγ
- αυγά 4 τμχ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 220 γρ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- sour cream 125 γρ
- στραγγιστό γιαούρτι 125 γρ
- ζάχαρη άχνη 160 γρ
- κρέμα γάλακτος 75 ml
- μέλι 1 κσ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- φιστίκι Αιγίνης 1 χούφτ
Κέικ λεμόνι με γλάσο θυμαρίσιου μελιού και φυστίκια Αιγίνης. Το κέικ ξεχειλίζει από τη γεύση και το άρωμα του εσπεριδοειδούς, είναι υγρό, βουτυρένιο, με μαλακιά και συνεκτική υφή μα ιδιαίτερα ελαφρύ. Το γλάσο έχει τη γλύκα και τη μυρωδιά του θυμαρίσιου μελιού κι είναι κρεμώδες, απαλό, με τα ψιλοκομμένα φυστίκια στην κορυφή να χαρίζουν τραγανή υφή. Είναι το τέλειο, χαμηλών τόνων επιδόρπιο για να σερβιριστεί έπειτα από ένα χορταστικό γεύμα και κομμένο σε λεπτές φέτες, γίνεται ένα ωραιότατο συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι.
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com