211
Μετά λοιπόν από τη σχετική περιήγηση και επειδή και ο χρόνος μου ήταν περιορισμένος, κατέληξα: «και γιατί να μη τις δοκιμάσω με τη δική μας, κλασική κρητική συνταγή και την άλλη φορά κάνω πειράματα;». Δεν ξέρω πώς είναι όταν τις μαγειρεύουν στον τόπο προέλευσής τους και όπου αλλού τις συνηθίζουν, αλλά με το δικό μας τρόπο έγιναν τέλειες!
Όντως θέλουν ελάχιστο χρόνο να βράσουν (παραλίγο να μείνει άβραστο το καρότο που είχα προσθέσει όπως θα δείτε) και όντως χυλώνουν όμορφα! Τις δοκιμάσαμε πρώτα χωρίς να τις αλέσουμε αλλά όσες έμειναν αλέστηκαν σε μια πεντανόστιμη βελουτέ σούπα, επίσης πεντανόστιμη.
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr