137
Υλικά
- κόκορας 1.5 κιλ
- χοντρά μακαρόνια 1 πκτ
- κρεμμύδια 600 γρ
- σκόρδο 4 σκελ
- ντομάτα 500 γρ
- κόκκινο κρασί 0.5 φλ
- ντομάτα 500 γρ
- μαϊντανός 0.5 ματσ.
- κόλιαντρο 0.5 κγ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- πελτές 2 κσ
- ελαιόλαδο -
- αλάτι -
- μυζήθρα 200 γρ
- ελαιόλαδο -
Κόκορας σε μερίδες (~1,5 kg.)1 πακέτο μακαρόνια νο.2600 gr. κρεμμύδια ψιλοκομμένα4-5 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο500 gr. ντομάτα τριμμένη1/2 φλ. κόκκινο κρασί500 gr. ντομάτα τριμμένη1 χούφτα μαϊντανό και κόλιαντρο ψιλοκομμένο2 φύλλα δάφνης2 κ.σ. πελτές1,5 κ.σ. σπετσιέρικοΕλαιόλαδοΑλάτιΓια το σερβίρισμα:Βράζω τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα τυρώνω καλά με τη μυζήθρα και τα "καίω" με λίγο καυτό ελαιόλαδο. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κρέας και το αφαιρώ. Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρω για 6' περίπου μέχρι να ροδίσουν και να "καραμελώσουν", προσθέτω
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com