86
Αναμονή: 60΄Υλικά για 4 μερίδες:200 γρ. αλεύρι1 κτσ ζάχαρη1 πρέζα αλάτι½ κτγ μαγιά1 ποτήρι ξανθιά μπίρα2 αυγά30 γρ. βούτυρο λιωμένο1 κτσ ρούμι4 καθαρισμένα μήλα σε ροδέλεςΔιαδικασία:Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός του φρούτου, μέχρι να γίνουν ένας λείος χυλός. Αφήνουμε να ξεκουραστεί μία ώρα. Βουτάμε τις ροδέλες του μήλου στο χυλό και τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή περιχύνουμε με μέλι. Κανέλα και τριμμένο καρύδι μπορούν να συμπληρώσουν επίσης το επιδόρπιο.Aπό τον Αλέξανδρο Γιώτη (Περιοδικό Κ)
Διάβασε τη συνταγή στο meletw-syntages.blogspot.com