67
Υλικά
- μελιτζάνες φλάσκες 5 τμχ
- μαϊντανός 0.5 ματσ.
- φυστικοβούτυρο 1 κσ
- κάρυ 0.5 κσ
- τζίντζερ 0.5 κσ
- κύμινο 0.5 κσ
- μπούκοβο 0.5 κσ
- χυμός λεμονιού 2 κσ
- ξύδι 4 κσ
- ελαιόλαδο 8 κσ
- ρεβίθια 500 γρ
- σκόρδο 3 σκελ
- ταχίνι 2 κσ
- ελαιόλαδο 6 κσ
- κύμινο 1 κσ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- μαγιά ξερή 1 φακ
- ελαιόλαδο 100 ml
- αλεύρι για ψωμί 600 γρ
- αλάτι 1 κσ
- σουσάμι 100 γρ
Για τη μελιτζανοσαλάτα 5 μελιτζάνες φλάσκες 1/2 ματσάκι μαϊντανός 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο 2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών τριμμένων (ξερό κόλιανδρο, κάρι, τζίντζερ, κύμινο, μπούκοβο) 2 κ.σ. χυμός λεμονιού 4 κ.σ. ξίδι 8 κ.σ. ελαιόλαδο Για το χουμους 500 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα 3 σκ. σκόρδο 2 κ.σ. ταχίνι 6 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. κύμινο αλάτι πιπέρι Για τη λαγάνα 1 φακελάκι μαγιά ξερή 300 ml νερό χλιαρό 100 ml ελαιόλαδο 600 γρ. αλεύρι για ψωμί 1 κ.σ. αλάτι (+1 πρέζα επιπλέον για τη μαγιά) 100 γρ. σουσάμι
Διάβασε τη συνταγή στο argiro.gr