90
Υλικά
- αλυσίβα 1 κούπα/ες
- ελαιόλαδο 2.5 κούπα/ες
- ζάχαρη 1 κούπα/ες
- χυμός πορτοκαλιού 1 κούπα/ες
- κονιάκ 4 κσ
- κανέλα 1 κσ
- γαρύφαλλο 0.5 κσ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- σιμιγδάλι ψιλό 1 ποτ κρασ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κιλ
- μέλι 2 κούπα/ες
- ζάχαρη 1 κούπα/ες
- κανέλα 1 ξύλο/α
- γαρύφαλλο 5 τμχ
Υπέροχα μελομακάρονα δια υποδείξεων της γειτονισσάς μου Ελένης.
Εγώ; Λάτρης του κουραμπιέ δεκαετίες τώρα όμως αυτή η συνταγή με έκανε να δοκιμάσω.
Εγώ; Λάτρης του κουραμπιέ δεκαετίες τώρα όμως αυτή η συνταγή με έκανε να δοκιμάσω.
Υλικά
1 κούπα αλυσίβα
2,5 κούπες ελαιόλαδο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 κουταλιά κανέλα
1/2 κουταλιά γαρύφαλο σκόνη
2 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
1κουτ.γλυκού σόδα
1 κρασοπότηρο σιμιγδάλι ψιλό
αλεύρι για όλες τις χρήσεις(όσο σηκώσει 2 κιλά περίπου)
Διάβασε τη συνταγή στο marascookrevolution.blogspot.com