206
Υλικά
- ελαιόλαδο 400 ml
- ζάχαρη 185 γρ
- χυμός πορτοκαλιού 0.5 κούπα/ες
- κονιάκ 8 κσ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- κανέλα 1 κγ
- γαρύφαλλο 1 κγ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- αλεύρι 700 γρ
- ζάχαρη 1 κούπα/ες
- μέλι 1 κούπα/ες
Η συνταγή δίνει εξαιρετικά μελομακάρονα που ανάλογα με τον τρόπο μελώματος είναι μαλακά και σιροπιασμένα μέχρι την «καρδιά» ή κρατούν λίγο. Στο μέλωμα όπως καταλάβατε έκανα εγώ «τα δικά μου». Δίνω τις ποσότητες για τη μισή δόση (διπλασιάστε για ολόκληρη) που μου έδωσε 52 κανονικά μελομακάρονα.
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr