47
Υλικά
- ζάχαρη 700 γρ
- κανέλα 2 τμχ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- μέλι 100 γρ
- χυμός πορτοκαλιού 400 γρ
- ηλιέλαιο 530 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1200 γρ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- ζάχαρη άχνη 30 γρ
- βούτυρο 50 γρ
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
- κανέλα 0.25 κγ
- γαρύφαλλο 0.17 κγ
- μέλι -
- καρύδια -
"Μύρισε το σπίτι Χριστούγεννα" Οταν άκουγα αυτή την πρόταση, πολλά χρόνια πριν, αναρωτιόμουν πως είναι δυνατόν. Η απορία μου όμως λύθηκε όταν έφτιαξα για πρώτη φορά μελομακάρονα. Ηταν κάτι μελομακάρονα τρισάθλια, μου είχαν απλώσει και είχαν σκληρύνει και δεν μοιάζαν με το γνωστό παραδοσιακό γλυκό μας. Η μυρωδιά όμως της κανέλας και του γαρύφαλλου ήταν εκεί να δηλώσει ότι τα Χριστούγεννα ήταν προ των πυλών. Είναι απίστευτο το πως μια μυρωδιά φέρνει μνήμες και συνδέεται με γεγονότα και καταστάσεις και το κυριότερο είναι το σήμα κατατεθέν συγκεκριμένων εορτών. Ετσι και η μυρωδιά απο τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες. Μπορεί να έχουμε στολίσει δέντρο, να έχουμε αγοράσει τα δωρα, αλλά μόνο όταν η μυρωδιά απο το φούρνο γεμίσει το σπίτι θα αισθανθούμαι οτι ερχονται Χριστούγεννα....
Διάβασε τη συνταγή στο saborconna.blogspot.com