176
Υλικά
- βούτυρο 225 γρ
- ζάχαρη άχνη 120 γρ
- εκχύλισμα αμυγδάλου 1 κγ
- αλάτι 0.5 κγ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- αμύγδαλα 100 γρ
- cranberries 50 γρ
Στιβαρά μπισκότα και με πλούσια υλικά. Δεν φουσκώνουν αφού δεν περιέχουν καμία διογκωτική ουσία κι έτσι είναι "βαριά" και χορταστικά. Το άρωμα του αμυγδάλου συναγωνίζεται αυτό του πορτοκαλιού και οι υφές παίζουν επίσης καθοριστικό ρόλο. Κριτσανίζουν τα διπλοψημένα αμύγδαλα, « κολλάνε» στο δόντι τα μαλακά κράνμπερις και όλα αυτά μέσα σε μια βουτυράτη ζύμη παίζουν παιχνίδια στον ουρανίσκο.
Διάβασε τη συνταγή στο laxtaristessyntages.blogspot.com