58
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ
- μαγιά νωπή 16 γρ
- μέλι 1 κγ
- αλεύρι σκληρό 300 γρ
- μαγιά μπύρας 4 γρ
- ζάχαρη 80 γρ
- αυγά 4 τμχ
- βούτυρο αιγοπρόβειο 80 γρ
- αλεύρι 400 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ
- αυγά 4 τμχ
- κρόκοι 4 τμχ
- αλάτι 8 γρ
- ανθόμελο 400 γρ
- ζάχαρη 220 γρ
- βούτυρο 20 γρ
- βούτυρο αγελάδος 210 γρ
- βανίλια 1 τμχ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- λεμόνι 1 κφτ κγ
- σουλτανίνα 300 γρ
- κίτρο 100 γρ
- ζαχαρωμένες φλούδες 150 γρ
- cranberries 50 γρ
- βούτυρο -
Γιορτες και πανεττονε πανε πακετο στην γειτονικη μας Ιταλια, αλλα τα τελευταια χρονια τα ειδαμε να κανουν την εμφανιση τους σε αφθονια και σε μεγαλα σουπερ-μαρκετ αλλα και αρτοζαχαροπλαστεια. Δεν εχουν ομως καμμια σχεση με το αφρατο πανεττονε που φτιαχνεται στο σπιτι και μοσχομυριζει πορτοκαλι, βανιλλια και βουτυρο. Τραγανη κρουστα απ' εξω, κρυβει επιμελως την αφρατη και μυρωδατη κιτρινη ψιχα που κλεινει μεσα της τα γλυκα κομματακια των ζαχαρωμενων φρουτων. Περισυ καταπιαστηκα με το παραδοσιακο πανεττονε με φυσικο προζυμι, που εφτιαξα ακολουθωντας κατα γραμμα την αξεπεραστη συνταγη των αδελφων Σίμιλι...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com