by admin

Παραδοσιακή κιμαδόπιτα με πράσο, από τη Θεσσαλία

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Μία πολύ πλούσια κιμαδόπιτα, βασισμένη στην παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη εκδοχή που φτιάχνουν στη Θεσσαλία παραμονή Πρωτοχρονιάς, όπου μάλιστα την ανάγουν σε ρόλο Βασιλόπιτας, κρύβοντας μέσα της το φλουρί για τον τυχερό της νέας χρονιάς. Βασικό συστατικό της γέμισής της, πέρα από τον κιμά, το πράσο. Κιμαδόπιτα Θεσσαλίας λοιπόν… Από εκεί και πέρα όμως εγώ θέλησα να την κάνω και των …“τριών θαλασσών”, εμπλουτίζοντας τη γέμισή της με παραδοσιακό λουκάνικο Τήνου (Αιγαίο πέλαγος), με σύγκλινο από την Κρήτη (Κρητικό πέλαγος) και χρησιμοποιώντας ένα αρωματικό ελαιόλαδο Κυθήρων (θάλασσα Κηθύρων). Την παραδοσιακή συνταγή τη βρήκα στο Olive magazine, έχει την …“υπογραφή” της Ελένης Ψυχούλη και εκεί θα βρείτε και βίντεο με την ετοιμασία της γέμισης.
Διάβασε τη συνταγή στο cookpad.com
Κατηγορία: Πίτες αλμυρές
Περισσότερες συνταγές: πρασοκιμαδόπιτα

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το cookpad.com