91
Υλικά
- ρύζι μπασμάτι 2 φλ
- αρακάς 1 φλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- γαρύφαλλο 2 τμχ
- πιπέρι 2 κόκκοι
- κουρκουμάς 0.5 κγ
- πιπέρι καγιέν 1 κσ
- μαύρη ζάχαρη 1 κσ
- κόλιαντρο 1 κσ
- μαραθόσπορος 0.5 κγ
- τζίντζερ 1 τμχ
- σκόρδο 4 σκελ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- κόλιαντρο 0.25 φλ
- καρύδα 1 κσ
- κανέλα 0.5 κγ
- γαρύφαλλο 2 τμχ
- πιπέρι 2 κόκκοι
Σήμερα παρουσιάζουμε μία συνταγή από την επαρχία της Μαχαράστρα που είναι ρύζι μαγειρεμένο σε ένα masala αρακά. Masala είναι ένας όρος που ουσιαστικά σημαίνει την πάστα από μπαχαρικά και διάφορα αρωματικά τα οποία είναι η βάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ινδικών πιάτων. Το συγκεκριμένο ρύζι το χρησιμοποιήσαμε σαν συνοδευτικό πιάτο, αλλά μπορεί κάλλιστα να καταναλωθεί και σαν χορτοφαγικό (και πεντανόστιμο) κύριο γεύμα!...
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com