87
Υλικά
- αλεύρι σκληρό 1.5 φλ
- αλεύρι μαλακό 1.5 φλ
- μαγιά ξερή 1 φακ
- γάλα φρέσκο 0.5 φλ
- ζάχαρη 0.25 κγ
- μαργαρίνη 0.25 φλ
- αυγά 4 τμχ
- αραβοσιτέλαιο -
- ελαιόλαδο -
- ρεβίθια 250 γρ
- πατάτες 200 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- καρότο 1 τμχ
- μαϊντανός 4 κλων
- δυόσμος 4 φύλλα
- αυγά 2 τμχ
- φέτα 50 γρ
- αλεύρι 4 κσ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- κύμινο 0.25 κγ
- πάπρικα γλυκιά 0.25 κγ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- αλάτι -
- πιπέρι -
Τα ρεβυθοπιτάκια αυτά, είναι συνταγή της πολύ καλής μου φίλης, της Πηνελόπης.
Γίνονται πολύ νόστιμα, είναι εύκολα στην παρασκευή τους και στην ουσία πρόκειται για μια παραλλαγή των Πισίων ή Ποντιακών πιροσκί.
Αν δεν μας αρέσουν τα ρεβύθια, μπορούμε να τα φτιάξουμε με φασόλια ξερά.
Γίνονται πολύ νόστιμα, είναι εύκολα στην παρασκευή τους και στην ουσία πρόκειται για μια παραλλαγή των Πισίων ή Ποντιακών πιροσκί.
Αν δεν μας αρέσουν τα ρεβύθια, μπορούμε να τα φτιάξουμε με φασόλια ξερά.
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com