90
Υλικά
- κρεμμύδια 1 τμχ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- ρύζι αρμπόριο 250 γρ
- μπύρα 330 ml
- μπέϊκον 100 γρ
- ζωμός λαχανικών 1 λτ
- βούτυρο 1 κσ
- παρμεζάνα 20 γρ
- παρμεζάνα 30 γρ
Ενα ωραία χυλωμένο ριζότο, ζεστό, σερβιρισμένο αμέσως μόλις μαγειρευτεί, παραπέμπει σίγουρα στο απόλυτο comfort food και είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να το απολαμβάνει κανείς όταν κρυώσει ο καιρός. Η πικρή επίγευση της σκούρης μπύρας συνδυάζεται υπέροχα με το άρωμα του καπνιστού και την λιπαρή γεύση του μπέϊκον. Το ριζότο με μπύρα και μπέϊκον, σε ένα ιταλικό τραπέζι θα παρουσιαστεί ως πρώτο πιάτο. Θα μπορούσε όμως να αποτελέσει και ένα λιτό, γευστικό πλήρες γεύμα.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com