92
Υλικά
- φακές 250 γρ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- κρεμμύδια 1 τμχ
- γαρύφαλλο 2 τμχ
- ελαιόλαδο 1 φλ
- λευκό ξύδι 0.33 φλ
- ρίγανη 2 κγ
- ντοματίνια 6 τμχ
- κεφαλοτύρι 300 γρ
- χαλούμι 300 γρ
- ταλαγάνι 300 γρ
- λεμόνι 0.5 τμχ
250 γρ. φακές
1 φύλλο δάφνης
1 μέτριο κρεμμύδι ολόκληρο, καθαρισμένο, όπου έχετε καρφώσει δυο γαρίφαλα
2/3 - 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/3 του φλιτζανιού ξίδι από λευκό κρασί
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 - 3 χονδρές φέτες τυρί κατάλληλο για σαγανάκι (κεφαλοτύρι, χαλούμι, ταλαγάνι κ.λπ.)
φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
ο χυμός μισού, ζουμερού λεμονιού
1 φύλλο δάφνης
1 μέτριο κρεμμύδι ολόκληρο, καθαρισμένο, όπου έχετε καρφώσει δυο γαρίφαλα
2/3 - 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/3 του φλιτζανιού ξίδι από λευκό κρασί
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 - 3 χονδρές φέτες τυρί κατάλληλο για σαγανάκι (κεφαλοτύρι, χαλούμι, ταλαγάνι κ.λπ.)
φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
ο χυμός μισού, ζουμερού λεμονιού
Διάβασε τη συνταγή στο www.icookgreek.com