43
Όπως αναφέρει ο Ν. Ψιλάκης στο γνωστό βιβλίο του «Κρητική Κουζίνα», ο καθηγητής Δέφνερ όταν δοκίμασε τις σφακιανόπιτες το 1919 σε περιήγησή του στην Κρήτη, αναφώνησε : «Θέε μου τι ήταν αυτό! Κανένας βασιλιάς του κόσμου δεν έφαγε ποτέ καλλίτερη πίτα»Υλικά: 1 φλυτζάνα αλεύρι1 κουταλιά λάδι¼ κουταλάκι αλάτι¼ φλυτζάνα νερόΜισό σφηνάκι ρακήΠερίπου 250 γραμμάρια μυζήθρα.Εγώ τις έφτιαξα αυτή τη φορά με ξινή, άλλοι τις φτιάχνουν με γλυκιά (ανθότυρο νωπό) ή με μίγμα ξινής και γλυκιάς.Ιδανική είναι η χανιώτικη γαλομυζήθρα.Για το σερβίρισμα, χρειαζόμαστε μέλι καλής ποιότητας.Επί το έργ
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com