64
Υλικά
- βούτυρο 0.5 κούπα/ες
- ζάχαρη 1 κούπα/ες
- αυγά 5 τμχ
- γάλα 1 κούπα/ες
- καρύδια 2 κούπα/ες
- κανέλα 1 κγ
- φρυγανιά 1 κσ
- αλεύρι 1.5 κσ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- μπέκιν πάουντερ 3 κγ
- κονιάκ 2 κσ
- σιρόπι -
- ζάχαρη 3 κούπα/ες
- λεμόνι 1 κσ
- κουβερτούρα 200 γρ
- κρέμα γάλακτος 200 γρ
- μέλι 30 γρ
Είχα μία συνταγή μέσα στο ντουλάπι να με περιμένει. Το μόνο που έπρεπε να σκεφτώ είναι πως θα την κάνω να μοιάζει περισσότερο με τούρτα γενεθλίων. Η λύση ήταν απλή συνδύασα μία κλασσική συνταγή καρυδόπιτας με μία σοκολατένια επικάλυψη και ο συνδυασμός καρύδι με σοκολάτα με δικαίωσε. Ήθελα η σοκολατένια γεύση να εισχωρήσει και να ενωθεί με τη γλύκα του σιροπιού.
Έτσι μόλις βγήκε η καρυδόπιτα από το φούρνο τη σιρόπιασα και την αναποδογύρισα σε μία πιατέλα, τεχνική που έχει ως αποτέλεσμα ομοιόμορφο σιρόπιασμα σε όλο το βάθος της καρυδόπιτας. Ετοίμασα μία ganache κουβερτούρας σοκολάτας και άρχισ
Έτσι μόλις βγήκε η καρυδόπιτα από το φούρνο τη σιρόπιασα και την αναποδογύρισα σε μία πιατέλα, τεχνική που έχει ως αποτέλεσμα ομοιόμορφο σιρόπιασμα σε όλο το βάθος της καρυδόπιτας. Ετοίμασα μία ganache κουβερτούρας σοκολάτας και άρχισ
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagesannas.gr