260
Υλικά
- ελαιόλαδο 100 ml
- κρεμμύδια 1 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 5 τμχ
- σπανάκι 1 κιλ
- λεμόνι 1 τμχ
- φρυγανιά 50 γρ
- χωριάτικο φύλλο 1 συσκ
Η σπανακόπιτα είναι η αγαπημένη μου απ’ όλες τις πίτες της ελληνικής κουζίνας. Την αγαπώ πιό πολύ από την τυρόπιτα και τη σεσκουλόπιτα, ακόμα κι απ’ την “πλούσια αδελφή” της, τη σπανακοτυρόπιτα. Έχει κάτι μοναδικό αυτή η πίτα με τα ταπεινά της υλικά, που όμως την κάνουν ακαταμάχητη. Η καλή νηστίσιμη σπανακόπιτα είναι σαν το βήχα και τον έρωτα: δεν κρύβεται. Το σωστά αλατισμένο σπανάκι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καλής ποιότητας ελαιόλαδο και το τραγανό, χρυσοψημένο φύλλο, είναι όλα κι όλα τα υλικά που με κάνουν να τη λιγουρεύομαι ξανά και ξανά, σε όλη την ενήλικη ζωή μου.
Διάβασε τη συνταγή στο www.madameginger.com