75
Υλικά
- φύλλο σφολιάτας 1 τμχ
- κόκκινα κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- τυρί Gruyere 50 γρ
- γκράνα 50 γρ
- crème fraiche 125 ml
- αυγά 1 τμχ
- μανιτάρια 250 γρ
- λεμόνι 1 τμχ
- θυμάρι 3 κλων
- σαλάμι 8 φέτ
- αυγά 1 τμχ
- brie 20 γρ
- θυμάρι 4 κλων
Αυτή εδώ με τυριά, μανιτάρια και σαλάμι είναι πραγματικά πεντανόστιμη. Γήινη, γλυκιά, αλμυρή, πικάντικη, κρεμώδης, τραγανή και βουτυρένια, με την αφράτη και τραγανή σφολιάτα, το πικάντικο κι αλμυρό σαλάμι, την πλούσια και ελαφρώς αψιά crème fraîche, τα μανιτάρια με την ουμάμι και βαθιά γήινη γεύση τους, και με τα τρία διαφορετικά τυρία — το ήπιο brie, το κρεμώδες gruyère και το έντονο grana padano— να δίνουν το καθένα και τον δικό του χαρακτήρα στην τάρτα δημιουργώντας έναν εξαίσιο συνδυασμό γεύσεων και υφών.
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com