112
Υλικά
- σαβαγιάρ 2 πκτ
- μασκαρπόνε 250 γρ
- κρέμα γάλακτος 400 ml
- κρέμα γάλακτος 1 φακ
- ζάχαρη άχνη 5 κσ
- γάλα εβαπορέ 50 ml
- κονιάκ 0.5 ποτ κρασ
- στιγμιαίος καφές 5 κγ
Το παραδοσιακό τιραμισού περιέχει ένα σύντομο κατάλογο συστατικών: μπισκότα δάχτυλο( μπισκότα σαβαγιάρ ), τους κρόκους, τη ζάχαρη, τον καφέ, το τυρί μασκαρπόνε και σκόνη κακάο. Στην αρχική συνταγή δεν υπάρχει ποτό ή ασπράδια αυγών. Ήταν για πρώτη φορά στην Ιταλία τη δεκαετία του 1960.
Το αρχικό σχήμα του γλυκού είναι στρογγυλό, αν και το σχήμα των μπισκότων ευνοεί τη χρήση ενός ορθογώνιου ή τετράγωνου σκεύους, διαδίδοντας την κλασική εικόνα »σε κεραμίδι". Ωστόσο, συχνά συναρμολογείται σε στρογγυλά γυάλινα σκεύη, σε διάφορα στρώματα, ή πυραμίδα. Σύγχρονες εκδόσεις έχουν, κατά κανόνα, την προσθήκη σαντιγί ή χτυπημένο αυγό, ή και τα δύο, σε συνδυασμό με την κρέμα μασκαρπόνε. Αυτό κάνει το πιάτο...
Διάβασε τη συνταγή στο kouzinoskalismata.blogspot.com