41
Υλικά
- βασιλικός 1.5 φλ
- ελαιόλαδο 0.5 φλ
- παρμεζάνα 4 κσ
- χυμός λεμονιού 1 κσ
- κουκουνάρι 30 γρ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- σκόρδο σε σκόνη 1 πρέζα/ες
- σκόρδο 0.5 σκελ
Η λέξη Pesto προέρχεται από το ρήμα Pestare που σημαίνει χτυπάω κάτι (μέχρι να γίνει αλοιφή ή κομματάκια, πολτοποιώ).
Το Pesto βασιλικού είναι το πιό διάσημο Pesto της Ιταλικής Κουζίνας. Υπάρχουν και άλλα διάφορα (όπως λιαστής ντομάτας, ρόκας και άλλα)
Στην Ελλάδα όταν αναφερόμαστε στο Pesto, σχεδόν πάντα εννοούμε του βασιλικού. Το πιό αρωματικό κατά την άποψή μου, που όταν είναι καλοφτιαγμένο έχει μιά λεπτή και ντελικάτη γεύση, κλείνει μέσα του τα πιό όμορφα αρώματα της Μεσογείου!
Το Pesto βασιλικού είναι το πιό διάσημο Pesto της Ιταλικής Κουζίνας. Υπάρχουν και άλλα διάφορα (όπως λιαστής ντομάτας, ρόκας και άλλα)
Στην Ελλάδα όταν αναφερόμαστε στο Pesto, σχεδόν πάντα εννοούμε του βασιλικού. Το πιό αρωματικό κατά την άποψή μου, που όταν είναι καλοφτιαγμένο έχει μιά λεπτή και ντελικάτη γεύση, κλείνει μέσα του τα πιό όμορφα αρώματα της Μεσογείου!
Διάβασε τη συνταγή στο christiespicnic.blogspot.com