119
Υλικά
- αλεύρι σκληρό 500 γρ
- μαγιά ξερή 2 κσ
- γάλα 280 ml
- βούτυρο 0.5 φλ
- ζάχαρη 2 κσ
- αυγά 1 τμχ
- αλάτι 1 κγ
- κιμάς μοσχαρίσιος 150 γρ
- ντομάτα 3 τμχ
- μαρούλι 10 φύλλα
- μπέϊκον 10 φέτ
- τσένταρ 10 φέτ
Υπέροχα, μαλακά κι αφράτα, όπως ακριβώς πρέπει να είναι ένα μπεργκερόψωμο. Ούτε η ίδια δεν πίστευα ότι αυτά τα ψωμάκια με το λαχταριστό ροδαλό χρώμα στην επιφάνεια και την βελούδινη υφή σε ψίχα αλλά και κόρα (στα buns κόρα και ψίχα μετράνε το ίδιο ακριβώς) ήταν ζυμωμένα και ψημένα από τα χεράκια μου. Χωρίς μίξερ, χωρίς πλάστη, πανεύκολα, μόνο με μεγάλη δόση αγάπης.
Διάβασε τη συνταγή στο www.pandespani.com