157
Υλικά
- φουντούκι 400 γρ
- ζάχαρη 200 γρ
- γάλα 125 γρ
- κρέμα γάλακτος 125 γρ
- ζάχαρη 30 γρ
- κρόκοι 3 τμχ
- πραλίνα φουντουκιού 150 γρ
- κρέμα γάλακτος 200 γρ
- ζελατίνη 1 φύλλα
- αλεύρι 30 γρ
- φουντούκι 85 γρ
- ζάχαρη άχνη 100 γρ
- ζάχαρη 50 γρ
- ασπράδι 4 τμχ
- κουβερτούρα 200 γρ
- κρέμα γάλακτος 200 γρ
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά. Όταν κάψει, ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη, έτσι ώστε να αρχίσει να καραμελώνει. Όταν ρίξουμε όλη τη ζάχαρη και πάρει σκούρο ξανθό χρώμα, ρίχνουμε τα φουντούκια, αφού προηγουμένως τα έχουμε ζεστάνει στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμάτων, έτσι ώστε να είναι ζεστά όταν πέσουν στην καραμέλα. Ανακατεύουμε έως ότου ανακατευτούν καλά με την καραμέλα, αλλά προσέχουμε να μη μείνουν πολύ και η καραμέλα πικρίσει. Τα απλώνουμε αμέσως σε μια λαδόκολλα ή σε μια επιφάνεια σιλικόνης και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Παίρνουμε τα 350-400 γρ. αφήνοντας τα υπόλοιπα για
Διάβασε τη συνταγή στο casa-dei-sapori.blogspot.com