82
Υλικά
- μαγιά νωπή 50 γρ
- καστανή ζάχαρη 250 γρ
- μέλι 2 κσ
- βούτυρο αγελάδος 200 γρ
- λάδι 3 κσ
- αυγά 5 τμχ
- γάλα εβαπορέ 400 γρ
- πορτοκάλι 0.5 τμχ
- μαχλέπι 1 φακ
- μαστίχα Χίου 1 κγ
- κακουλέ 5 γρ
- κάρδαμο 5 σπόροι/ος
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- αλεύρι σκληρό 1 κιλ
- κρόκοι 1 τμχ
Υλικά της συνταγής μας 100 γρ.
χλιαρό νερό 50 γρ.
μαγιά φρέσκια 250
ζάχαρη καστανή 2 κ.σ.
γεμάτες μέλι 200 γρ.
βούτυρο αγελαδινό λιωμένο 2-3
κ.σ. λάδι 5 αυγά 400 γρ.
εβαπορέ αδιάλυτο ξύσμα
από 1/2 πορτοκάλι 1
φακελάκι 8 γρ. μαχλέπι τριμμένο 1 κ.γλ.
μαστίχα μαζί με λίγο ζάχαρη τριμμένο 5 γρ.
κακουλέ σκόνη ή 5 σποράκια κάρδαμο βρασμένο για λίγο στο νερό που αναλογεί στην
συνταγή 1 κ.γλ.
βανίλια υγρή ή βανιλίνη 1 κιλό
αλεύρι σκληρό Νο 1 1 κρόκο
με λίγο νερό για το άλλειμα αμύγδαλο
φιλέ
χλιαρό νερό 50 γρ.
μαγιά φρέσκια 250
ζάχαρη καστανή 2 κ.σ.
γεμάτες μέλι 200 γρ.
βούτυρο αγελαδινό λιωμένο 2-3
κ.σ. λάδι 5 αυγά 400 γρ.
εβαπορέ αδιάλυτο ξύσμα
από 1/2 πορτοκάλι 1
φακελάκι 8 γρ. μαχλέπι τριμμένο 1 κ.γλ.
μαστίχα μαζί με λίγο ζάχαρη τριμμένο 5 γρ.
κακουλέ σκόνη ή 5 σποράκια κάρδαμο βρασμένο για λίγο στο νερό που αναλογεί στην
συνταγή 1 κ.γλ.
βανίλια υγρή ή βανιλίνη 1 κιλό
αλεύρι σκληρό Νο 1 1 κρόκο
με λίγο νερό για το άλλειμα αμύγδαλο
φιλέ
Διάβασε τη συνταγή στο maxistinkouzina.blogspot.com