130
Υλικά
- φακές 300 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- καρότο 1 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- μαϊντανός 0.5 φλ
- δυόσμος 0.5 φλ
- κύμινο 1 κγ
- αλεύρι βρώμης 0.75 φλ
- λιναρόσπορος 2 κσ
- ντομάτα 3 τμχ
- ντοματοπολτός 1 συσκ
- σκόρδο 1 σκελ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- μπαχάρι 7 κόκκοι
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- κόκκινο κρασί 1 φλ
- ελαιόλαδο 5 κσ
Τα σουτζουκάκια είναι ένα από τα κλασσικότερα πιάτα της παραδοσιακής κουζίνας. Εμείς, εμπνευστήκαμε από μια συνταγή που διαβάσαμε στο Vegan in Athens, την παραλλάξαμε και προτείνουμε τα σουτζουκάκια στη χορτοφαγική τους εκδοχή, με βασικό υλικό τους τις αγαπημένες μας φακές! Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό, νόστιμο, υγιεινό και δεν υστερεί σε τίποτα συγκριτικά με την παραδοσιακή συνταγή. Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε!
Διάβασε τη συνταγή στο www.lovecooking.gr