157
Υλικά
- χοιρινή σπάλα 1 κιλ
- πελτές 3 κσ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- γαρύφαλλο 5 τμχ
- καρύδια 250 γρ
- ξύδι 0.33 φλ
- σκόρδο 10 σκελ
- πατάτες 1 κιλ
- καπνιστή πάπρικα 1 κσ
- ελαιόλαδο 5 κσ
Αν και Πελοποννήσιος στην καταγωγή, μέχρι πρόσφατα δεν είχα καν ακούσει για το λαγωτό! Ίσως να μην είναι όμως και τόσο περίεργο, καθότι πρόκειται για φαγητό που απαντάται στην Αρκαδία, ενώ στη Μεσσηνία δεν υπάρχει καν. Η ουσία όμως είναι ότι πρόκειται για φαγητό βαθιά νόστιμο και ταυτόχρονα κάπως ασυνήθιστο! Ουσιαστικά είναι χοιρινό κρέας μαγειρεμένο στην κατσαρόλα (ή κάποιες φορές και στο φούρνο) το οποίο ενισχύεται με σκορδαλιά από καρύδια η οποία βράζει μαζί με το φαγητό μέχρι να δημιουργηθεί μία πλούσια κρεμώδης σάλτσα.
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com