76
Υλικά
- φύλλο κρούστας 0.5 κιλ
- καρύδια 0.25 κιλ
- αμύγδαλα 0.25 κιλ
- φιστίκι Αιγίνης 0.5 κιλ
- ζάχαρη 3 κσ
- κανέλα 1 κσ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- βούτυρο αγελάδος 250 κούπα/ες
- ελαιόλαδο 250 γρ
- κανέλα 2 ξύλο/α
- λεμόνι 0.5 τμχ
Η συνταγή από παμπάλαιο τετράδιο της οικογένειάς μου, και τα υλικά σε δράμια. Δεν γνωρίζω γιατί ονομάζονται ζουρναδάκια. Ίσως από το κυλινδρικό σχήμα τους. Πάντως με το όνομα αυτό υπάρχει συνταγή και στο βιβλίο των Ν. και Μ. Ψιλάκη "Κρητική Κουζίνα" (σελ. 310, Ε' Έκδοση, Καρμάνωρ 1997) , παρόλο που διαφέρει σε αρκετά σημεία από τη δική μου. Η ουσιαστική διαφορά στο γλυκάκι αυτό από τα σαραγλάκια, είναι στο σιρόπιασμα που γίνεται με βύθισμα των γλυκών στο σιρόπι. ...
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com